Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

«ΕΑ&Τ» Οκτωβρίου: Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ) – οι ήρωες της ειρήνης



Εξουδετέρωση νάρκης από ναρκαλιευτή του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς. (ΤΕΝΞ)
Στο τεύχος Οκτωβρίου του περιοδικού «Ελληνική Άμυνα & Τεχνολογία» που κυκλοφορεί την Παρασκευή 5 του μηνός, παρουσιάζεται σε αποκλειστικότητα το Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ) του Μηχανικού. Πρόκειται για τον μοναδικό φορέα του μπορεί να ελέγχει και να αποδίδει προς χρήση, στο Δημόσιο ή στους κατόχους τους, ναρκοπέδια και «ύποπτους χώρους» που έχουν «μολυνθεί» από νάρκες και στρατιωτικά πυρομαχικά. Συνολικά το ΤΕΝΞ έχει εκκαθαρίσει και αποδώσει σε ελεύθερη χρήση και κυκλοφορία σε ολόκληρη την Ελλάδα, από το 1954, οπότε και συγκροτήθηκε, μέχρι και το τέλος του 2011, χώρους συνολικής εκτάσεως 156.197 στρεμμάτων και έχουν αφαιρεθεί συνολικά 432.288 νάρκες και 865.031 πυρομαχικά πάσης φύσεως!





Μεγαλύτερη όμως είναι η προσφορά θυσίας του ΤΕΝΞ στην Πατρίδα και το κοινωνικό σύνολο γιατί μέχρι σήμερα κατά την εκτέλεση του καθήκοντος έχουν φονευθεί 31 άνδρες (19 στρατιωτικοί και 12 πολιτικοί υπάλληλοι/ ναρκαλιευτές) και τραυματισθεί άλλοι 17 άνδρες (16 στρατιωτικοί και ένας  πολιτικός υπάλληλος).
Παρουσίαση του προσωπικού, της οργάνωσης, της λειτουργίας και του εξοπλισμού του ΤΕΝΞ, στο τεύχος Οκτωβρίου του περιοδικού «Ελληνική Άμυνα & Τεχνολογία» που κυκλοφορεί αύριο Παρασκευή 5 του μηνός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Watch live streaming video from kerberostv at livestream.com

ShareThis