Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012

Νέο κύμα συγχωνεύσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις


• Κλείνουν στρατιωτικές λέσχες και υπηρεσίες για τον περιορισμό των εξόδων
Ήδη από τα 57 στρατολογικά γραφεία που λειτουργούσαν πριν από έναν περίπου χρόνο έχουν παραμείνει σε λειτουργία 18, ενώ οι 6 διοικήσεις στρατολογίας έχουν γίνει 4 πλέον
Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας επιχειρεί την εξοικονόμηση των μηνιαίων μισθωμάτων και την αξιοποίηση του προσωπικού σε άλλες θέσεις

Στην κατάργηση στρατιωτικών λεσχών, στρατολογικών υπηρεσιών και διοικήσεων
σε όλη τη χώρα προσανατολίζεται το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να... περιορίσει περαιτέρω τα λειτουργικά έξοδα των Ενόπλων Δυνάμεων και ταυτόχρονα να εξοικονομήσει επιπλέον πόρους, στο πλαίσιο και των δεσμεύσεων για περικοπές στον Προϋπολογισμό του που έχει αναλάβει έναντι της Τρόικας....

Ήδη, προς αυτήν την κατεύθυνση έχουν κλείσει 4 λέσχες της Πολεμικής Αεροπορίας και συγκεκριμένα στη Λευκάδα, την Κω, την Κάρπαθο και τον Βόλο, καθώς, όπως αξιολογήθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες, οι ανάγκες του προσωπικού της μπορούν να καλυφθούν από τις λέσχες άλλων κλάδων. 


Στις προθέσεις του ΥΠΕΘΑ είναι, μέσα στο επόμενο χρονι­κό διάστημα και το αργότερο έως το τέλος του έτους, να κλείσουν κι άλλες στρατιωτικές λέσχες, σε μια προσπάθεια αφενός να εξοικονομηθούν τα μηνιαία μισθώματα και αφετέρου να αποδεσμευθεί προσωπικό το οποίο θα αξιοποιηθεί για να καλύψει άλλες θέσεις.

Καταργήσεις

«Δεν είναι δυνατόν να λειτουργούν σε γειτονικά τετράγωνα 2 στρατιωτικές λέσχες, όταν το προσωπικό μπορεί να εξυπηρετηθεί από την ύπαρξη μίας. Με την κατάργηση της δεύτερης εξοικονομούνται χρήματα και ανθρώπινο δυναμικό», αναφέρουν χαρακτηριστικά κύκλοι του ΥΠΕΘΑ.

Κάτι ανάλογο αναμένεται να ισχύσει, όμως, και με τις στρατολογικές υπηρεσίες, η πλειονότητα των οποίων, άλλωστε, είτε έχει καταργηθεί είτε έχει συγχωνευθεί.

Ήδη, από τα 57 στρατολογικά γραφεία που λειτουργούσαν πριν από έναν περίπου χρόνο έχουν παραμείνει σε λειτουργία 18, ενώ αντίστοιχα οι 6 διοικήσεις στρατολογίας έχουν γίνει 4 πλέον.

Προκειμένου, μάλιστα, να εξοικονομηθούν ακόμη περισσότεροι πόροι, το σύνολο των παραπάνω υπηρεσιών έχει μεταφερθεί σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων, με εξαίρεση τη Στρατολογική Υπηρεσία Δυτικής Ελλάδος στην Πάτρα, η μεταφορά της οποίας, επίσης σε ιδιόκτητα κτίρια εντός του ΚΕΚ, πρόκειται να ολοκληρωθεί έως το τέλος Νοεμβρίου.

Ενοίκια

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας εξετάζει τρόπους προκειμένου να μειωθεί το κόστος που καταβάλλει το Πολεμικό Ναυτικό για τη διαμονή του προσωπικού των σκαφών του στα νησιά του Αιγαίου.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, μελετώνται τόσο η αξιοποίηση των υπαρχουσών εγκαταστάσεων που διαθέτουν οι Ε.Δ. στα νησιά όσο και η επαναδιαπραγμάτευση του τιμήματος που καταβάλλει για ενοίκια το Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, στο σύνολο του ξεπερνά το 350.000 ευρώ.

(Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ 23/10/2012 – ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΣ)

 http://staratalogia.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Watch live streaming video from kerberostv at livestream.com

ShareThis