Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Συμφωνία Ρωσίας-Ισραήλ για την Α.Μεσόγειο!


Στις 26 Οκτωβρίου σύμφωνα με πληροφορίες, την εμπλοκή του κρατικού μονοπωλίου Gazprom της Ρωσίας στην αξιοποίηση των κοιτασμάτων του Ισραήλ μέσω θυγατρικής, συμφώνησαν στις αρχές της εβδομάδας ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαδιμίρ Πούτιν και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου στη μεταξύ τους συνάντηση.

Αυτό αποκάλυψε  ο διεθνής....

συμβουλευτικός-πληροφοριακός οίκος για θέματα ενέργειας Platts.

Την ίδια ώρα, αποκαλύπτεται ότι η Gazprom ασκεί πιέσεις προς όλες τις κατευθύνσεις προκειμένου να κερδίσει το προβάδισμα στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της ελληνικής ΔΕΠΑ.


Οι κινήσεις της Gazprom δείχνουν ότι θέλει να έχει σημαντικό λόγο και ρόλο στις εξελίξεις στην περιοχή της αιγαίου και την Μεσογείου , ώστε να μη μειωθεί το εκτόπισμα που έχει με τον σχεδόν μονοπωλιακό εφοδιασμό της ευρώπης με φυσικό αέριο.


Σύμφωνα με την ενημέρωση της Platts προς τους πελάτες της και που είναι οι μεγαλύτερες εταιρείες ενέργειας στον κόσμο, στη συνάντηση Πούτιν - Νετανιάχου, οι κυβερνήσεις Ρωσίας και Ισραήλ συμφώνησαν όπως η Gazprom, συστήσει στο Ισραήλ θυγατρική εταιρεία, που θα συμμετάσχει στην ανάπτυξη των τεράστιων κοιτασμάτων που ανακαλύφθηκαν στην ΑΟΖ του Ισραήλ.


Η Platts επικαλείται για τις πληροφορίες αυτές απο δικές της πηγές στο Ισραήλ.


Όπως αναφέρεται μάλιστα, «η ισραηλινή θυγατρική της Gazprom θα εστιασθεί στις γεωτρήσεις καθώς και στη μεταφορά φυσικού αερίου από τα υπεράκτια πεδία της χώρας» και συμπληρώνει πως η Gazprom έχει ήδη εκφράσει ενδιαφέρον για εξαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου από το Ισραήλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Watch live streaming video from kerberostv at livestream.com

ShareThis