Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

"Πόλεμος στο Αιγαίο" σ΄ ένα βίντεο - "Μάχες" και απώλειες σε συγκρούσεις στα κύματα



Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης έχει ένα ακόμη όπλο στην επιχειρηματολογία του στα Ευρωπαϊκά Συμβούλια για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης.
Στα χέρια του βρίσκονται βίντεο που απεικονίζουν ένα μέρος της καθημερινής μάχης, που δίνει το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή, στα ελληνικά θαλάσσια σύνορα για την αποτροπή εισροών παράνομης μετανάστευσης αλλά και την προστασία της ανθρώπινης ζωής και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης έχει ως στόχο να αναδείξει την παράνομη μετανάστευση, εν όψει και της Ελληνικής Προεδρίας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, όχι μόνο ως εθνική προτεραιότητα αλλά και ως ευρωπαϊκή. Για το λόγο αυτό ο Υπουργός ετοιμάζει μια σειρά συναντήσεων με Ευρωπαίους αξιωματούχους, ώστε να ζητήσει μεγαλύτερη επέμβαση συνολικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε θέματα:
· Αντιμετώπισης της διακίνησης και εισροής παράνομων μεταναστών
· Φύλαξης των ελληνικών θαλασσίων συνόρων -που αποτελούν και τα νοτιοανατολικά σύνορα της Ευρώπης-
· Περεταίρω χρηματοδότησης της Ε.Ε. για ενίσχυση σε μέσα, τεχνολογικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ καθώς και για τις δαπάνες μετακίνησης των στελεχών του.
Το βίντεο που έχει δει το φως της δημοσιότητας, δείχνει πραγματικά συγκλονιστικές εικόνες από την συνεχή υπερ-προσπάθεια των στελεχών του Λιμενικού κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, μέσα στα οποία, θέτουν ως ύψιστο καθήκον τους, την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα. Ο εντοπισμός, η διάσωση και η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους παράνομους μετανάστες αλλά και η σύλληψη των διακινητών τους, είναι αδιαλείπτως, επί 24ωρου, μέσα στις επιχειρησιακές τους δράσεις.
Η εθνική και ευρωπαϊκή αποστολή που επιτελούν καθημερινά τα στελέχη του Λ.Σ - ΕΛ.ΑΚΤ., αναδεικνύεται στο επισυναπτόμενο βίντεο, διάρκειας τρεισήμισι (3.50΄) λεπτών, το οποίο έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου
onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Watch live streaming video from kerberostv at livestream.com

ShareThis