Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Κλιμάκιο Ρώσων στην Κρήτη για πιστοποίηση βλημάτων - Αναμένονται και οι στόχοι


Κλιμάκιο Ρώσων τεχνικών φθάνει στην Κρήτη στα τέλη Ιουλίου για να επιθεωρήσει και να πιστοποιήσει τα βλήματα των S-300 PMU-1, ενώ την ίδια στιγμή έχουν παραγγελθεί οι στόχοι και αναμένεται η απόκτηση τους έως το τέλος καλοκαιριού. Πρόκειται για τις τελευταίες ενέργειες πριν την πολυαναμενόμενη βολή, που θα αλλάξει τα δεδομένα στην περιοχή όχι μόνο του Αιγαίου, αλλά και της Ανατολικής Μεσογείου.
Επιτελείς του Πενταγώνου εκτιμούν πώς όλα θα είναι έτοιμα μέχρι το Σεπτέμβριο, οπότε και αμέσως μετά τη λήξη του θερινού μορατόριουμ με την Τουρκία να πραγματοποιηθεί η βολή των S-300 PMU-1. Να σημειωθεί πώς τα βλήματα που έχουν τα Ρωσικά αντιαεροπορικά-αντιπυραυλικά συστήματα και εν γένει ολόκληρο το σύστημα είναι ετοιμοπόλεμο. Ανά πάσα στιγμή δηλαδή μπορεί να προσβάλει οποιονδήποτε στόχο.
Απλά, η διαδικασία για την εκπαιδευτική βολή επιβάλει κάποιους κανόνες και όρους που πρέπει απαραιτήτως να πληρούνται. Διαφορετικά δεν δίδεται το «πράσινο φως» από το Πεδίο Βολής της Κρήτης για την βολή. Αυτοί οι κανόνες είναι, τα βλήματα να είναι πιστοποιημένα και να υπάρχουν οι κατάλληλοι στόχοι.
Όσον αφορά στην πιστοποίηση, την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου αναμένεται σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «defencenet.gr» στην Κρήτη κλιμάκιο Ρώσων τεχνικών. Η επιθεώρηση των S-300 PMU-1 εκτιμάται πώς θα είναι μία υπόθεση ρουτίνας μόνο και μόνο για την έκδοση των απαραίτητων εγγράφων, αφού τον περασμένο Μάιο Ρώσοι είχαν επιθεωρήσει τα συγκροτήματα βολής του οπλικού συστήματος και επικαιροποίησαν τη καλή τους λειτουργία.
Σχετικά με τους στόχους (μικρά τηλεκατευθυνόμενα αεροπλανάκια) οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πώς έχει υπογραφεί η συγκεκριμένη σύμβαση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την παραλαβή τους. Πρόκειται για 2-3, ίσως και περισσότερους ειδικούς στόχους, για μία τόσο απαιτητική βολή. Οι ενέργειες «τρέχουν» βάσει του νόμου 3978/11 που αφορά στην ενεργοποίηση υποπρογράμματος προμήθειας κατάλληλων στόχων για βολή.


Παράλληλα με τις διαδικασίες της εκτέλεσης της βολής έχει ξεκινήσει η διαδικασία σύναμψης σύμβασης για την εν συνεχεία υποστήριξη (FOS) του συστήματος S-300. Με τη σύμβαση αυτή θα εξασφαλιστεί η απρόσκοπτή ροή ανταλλακτικών, ενώ δεν αποκλείεται στο μέλλον να γίνει και εκσυγχρονισμός των συστημάτων σε PMU-2.
Φαίνεται λοιπόν πώς ο κύβος επιτέλους ερρίφθη. Η ώρα για τη βολή των S-300 PMU-1, που αναμένεται να αποτελέσει μήνυμα προς του Τούρκους και να αλλάξει άρδην τα δεδομένα στο Αιγαίο αλλά και την ανατολική Μεσόγειο εν’ όψει και της διαφαινόμενης αξιοποίησης των ενεργειακών κοιτασμάτων, μετρά πλέον αντίστροφα.
Μετά οι Τούρκοι θα σκέφτονται περισσότερο να παραβιάσουν τον εναέριο χώρο, γνωρίζοντας πώς μπαίνοντας στο FIR του νοτίου Αιγαίου είναι… κλειδωμένοι. Το αν ποτέ αποφασιστεί να πατηθεί το «κόκκινο κουμπί» αυτό είναι ένα άλλο θέμα, καθαρά πολιτικό.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 ''ΕΠ'ΩΜΟΥ ΑΡΜ!!!!''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Watch live streaming video from kerberostv at livestream.com

ShareThis