Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

"Θα σφίξουν κι άλλο το ζωνάρι" οι στρατιωτικοί το 2014 παρά τις διαβεβαιώσεις Σαμαρά

 
Εν ενεργεία αλλά και απόστρατοι στρατιωτικοί εκφράζουν ανοιχτά τις ανησυχίες τους για νέες περικοπές στα εισοδήματά τους μέσα στο 2014. Οι δημόσιες διαβεβαιώσεις που έχουν δοθεί ακόμη και από τον πρωθυπουργό δεν φαίνεται να πείθουν αφου ακόμη και σήμερα "στο χαρτί" δεν έχουν αποτυπωθεί.

Μετά από την επιστολή που έσειλαν στο Μαξίμου οι "θεσμικοί" απόστρατοι με την οποία με εξαιρετικά κομψό τρόπο εκφράζουν τις ανησυχίες τους και οι εν ενεργεία αρχίζουν να δηλώνουν ανήσυχοι.

Ενδεικτικό το άρθρο που ακολουθεί:

Του Λοχαγού (Ο) Ηλία Νατσιούλα
Πρόεδρος της ΕΣΠΕΘ

Να αρχίσω να ανησυχώ ή να κάνω προγραμματισμό για το 2014 για μειωμένες αποδοχές σε σχέση με αυτές του 2013; 

Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν λένε και με αυτά που διαβάζω καλύτερα να σφίξω το ζωνάρι όπως έκανα το 2010, το 2011, το 2012 και το 2013 και βλέπω τι θα γίνει το 2014. Ας ελπίσω να ισχύσουν οι διαβεβαιώσεις και δεν θα έχουμε νέες περικοπές καθώς οτι κατεβαίνει κάποια στιγμή ανεβαίνει, όπως έγινε και με το ότι ανεβαίνει καποια στιγμή κατεβαίνει. 

 
Πριν λίγες μέρες είχα γράψει για 2 Δημοσιεύματα της Ναυτεμπορικής. Ένα του 2012 με το τι έλεγε για τις περικοπές του 2013 και ένα των τελευταίων ημερών που λέει για τις περικοπές του 2014, στο μισθολόγιο των εν ενεργεία και των εν αποστρατεία στελεχών. Διαβάστε το ΕΔΩ

Σήμερα διάβασα και την επιστολή του Συντονιστικού των 3 Θεσμικών ενώσεων Αποστράτων ΕΑΑΣ, ΕΑΑΝ, ΕΑΑΑ προς τον Πρωθυπουργό της Χώρας. Διαβάζω και ξαναδιαβάζω τα κυριότερα σημεία αυτής της επιστολής «Τις τελευταίες μέρες ορισμένα Μ.Μ.Ε με κυριότερο την Ναυτεμπορική της 30 Σεπ 2013 επαναφέρουν τα σενάρια για περικοπή των μισθών και συντάξεων κατά το 2014, όπως αρχικά ήταν σχεδιασμένο…»  

και πάω παρακάτω

«Οι απόστρατοι έχουν εμπιστοσύνη στον Πρωθυπουργό της Χωρας, ότι όταν δεσμεύεται επίσημα και ενώπιον του Ελληνικού λαού τηρεί τις υποσχέσεις, πλην όμως φοβούνται τις παρεμβάσεις των τεχνοκρατών…»

Αυτό το πλην όμως; Να ανησυχείς ή μη τώρα;

και συνεχίζοντας την ανάγνωση διαβάζω τι είπε ο Πρωθυπουργός στις ΕΑΑΣ, ΕΑΑΝ, ΕΕΑΑ για τις περικοπές το 2013 και για αυτές του 2014.

 «Στη συνάντηση του Συντονιστικού των Αποστράτων με τον Πρωθυπουργό την 12-02-2013 μας είπατε «Για το 2013 δεν μπορώ να μην κάνω περικοπές γιατί έχουν εγγραφεί στον Προϋπολογισμό, αλλά δεσμεύομαι ότι θα προσπαθήσω να μην γίνουν το 2014»

 «Δεσμεύομαι ότι θα προσπαθήσω..» Διαβάστε τη ολόκληρη ΕΔΩ

Αστραπιαία τότε στη μνήμη μου ήρθε το άρθρο που είχα διαβάσει πριν τις εκλογές του Ιουνίου του 2012 με τίτλο Τι θα κάνει η ΝΔ με το μισθολόγιο των στρατιωτικών και την απάντηση του WebTeam ΝΔ στον Ανθλγο (ΑΠΖ) Γκαβαρδίνα Βασιλείο συντονιστή της Ε.Σ.Πε.Ηπείρου σε μήνυμα που έστειλε στον σημερινό Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά. ΕΔΩ

« Αγαπητέ Βασίλη, πρώτα απ΄όλα θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για την παρέμβασή σου και για τις πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις και ιδέες που καταθέτεις. Ξέρεις, εδώ στη ΝΔ, γνωρίζουμε πολύ καλά όλα όσα αναφέρεις, γνωρίζουμε τη σκληρή δουλειά που κάνετε, τις δυσκολίες που έχετε τα εμπόδια και όλα όσα αναφέρεις. Αυτό που εμείς ως κόμμα λέμε είναι ότι δεν θα επιτρέψουμε μείωση στα ειδικά μισθολόγια αρχίζοντας από τους αστυνομικούς και πιλότους και προχωρώντας σε όλα τα ειδικά μισθολόγια. Επίσης, υπάρχουν και οι προτάσεις που αναφέρουν καμία επιπλέον μείωση σε μισθούς και συντάξεις καθώς και κανέναν άλλο φόρο. Σε ευχαριστώ και πάλι και εκ των προτέρων για τη βοήθεια και την πολύτιμη συμβολή σου στην προσπάθεια που κάνουμε με όποιον τρόπο θεωρείς καταλληλότερο. Είμαστε στη διάθεσή σου για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνιση. Να είσαι καλά!
                                                          
Με εκτίμηση

WebTeam ΝΔ


Ποιο ήταν το μήνυμα που έφθασε στη ΝΔ και προκάλεσε την απάντηση:

«Κύριε πρόεδρε 


Με μεγάλη μας χαρά ολοι οι στρατιωτικοί ακουσαμε στα κανάλια οτι δεν πρόκειτε να μειωσετε άλλο τα ειδικά μισθολόγια , αν και η πατριδα περναει τεραστια κρίση, σαν αναγνώρηση του εργου που επιτελούμε, του ιδιόμορφου ωράριου εργασίας μας, των ιδιόμορφων συνθηκών εργασίας μας(συνεχεις ασκήσεις, μεταθέσεις κλ),και φυσικά την παραδοχή ότι η περεταίρω μείωση του μισθού μας είναι αδύνατη και η απώλεια του εισοδήματος του στρατιωτικού δεν αντικαθίσταται,(εξαιτίας της υποχρεωτικής ανεργίας της συζυγου , και της αδυναμίας του στρατιωτικου να εργαστεί σε αλλη εργασία για αναπλήρωση του εισοδήματός του). Η χαρά μας αυτή μετατράπηκε σε εκπληξη οταν διαβάσαμε στις προτάσεις του κόμματός σας οτι δεν θα γίνουν περικοπές στα ειδικά μισθολόγια ΜΟΝΟ των μάχιμων αστυνομικών και των ΠΙΛΟΤΩΝ.

Οσο και να θελουμε να αναγνωρίσουμε την επικινδυνότητα των συναδέλφων μας πιλότων ,πρέπει να επισημάνουμε οτι οι συγκεκριμένοι συναδελφοί μας αμοιβονται καλύτερα απο τους υπόλοιπους στρατιωτικούς και εχουν περιορισμένες μεταθέσεις (και αυτές σε μεγάλες πόλεις αρα οι συζυγοί τους εχουν περισσότερες πιθανότητες να εργαστούν). Ολοι εμείς οι υπολοιποι στρατιωτικοι είμαστε υποχρεωμένοι στα 35 χρόνια της εργασίας μας να πληρώνουμε το 1/4 του μισθού μας για ενοίκιο, να υπομένουμε πανω απο 10 μεταθέσεις,(τις περισσότερες σε χωριά των συνόρων μας) , να εργαζόμαστε πάνω απο 60 ώρες την εβδομάδα (χωρις αμοιβη), να επιβαλουμε στις συζύγους μας την ανεργία(λογω μεταθέσεων που μεταφραζεται σε ανυπαρκτα ενσυμα αρα μηδενική συνταξη ), να ταλαιπωρούμε τα παιδιά μας με τη συνεχή αλλαγη σχολικου περιβάλοντος(το παιδί μου εχει αλλάξει ήδη 6 σχολεία και τωρα ξεκινάει το Λυκειο), και φυσικά ζουμε με την αγωνία της επόμενης μέρας μιας και αν καταργηθεί ή μοιωθεί περαιτερω το εφαπαξ, η αποκτιση μιας κατοικίας στη συνταξη θα ειναι απιαστο όνειρο.

Μέχρι χθές ξέραμε οτι ήμασταν εργαζόμενοι Β κατηγορίας..... με την εφαρμογή των εξαγγελιών σας θα γίνουμε γ κατηγορίας.. και επεται και συνέχεια.
Καταρχην θα ήθελα να ρωτήσω πως θα γίνει αυτός ο διαχωρισμος των αστυνομικών και των πιλότων.Μεχρι χθες ήμασταν ΟΛΟΙ στο ιδιο μισθολόγιο. Απο αυριο τι θα γίνει; Θα γίνουν δυο τα ειδικά μισθολόγια; ενα των αστυνομικων και των πιλοτων και ένα των υπολοιπων στρατιωτικων , των πυροσβεστών και των λιμενικών;

Τις απώλειες εσόδων ποιοί θα τις επομισθούν; Οι υπολοιποι στρατιωτικοι;

ΚΥΡΙΕ ΣΑΜΑΡΑ θεωρώ μεγάλο λάθος την περαιτερω συρικνωση των ειδικών μισθολογίων ΑΛΛΑ θεωρώ ακόμα μεγαλυτερο λάθος τον διαχωρισμο των στρατιωτικών σε προνομιούχων και μη.
Σας παρακαλώ αν κληθείτε απο τον ελληνικό λαο να εφαρμόσετε το προγραμμά σας να θυμηθείται και αυτους τους ανθρώπους που, αν και δεν ανήκουν στην κατηγορία των προβεβλημένων στρατιωτικων ,φυλάττουν Θερμοπυλες σε καποιο μικρό χωριό του Εβρου ή των νησιών μας ( μαζί με τις οικογένειες τους).Δεν εχει και τοση μεγάλη σημασία αν “οδηγας” ενα αεροπλάνο , ενα αρμα μάχης ή ενα ταπεινό τζιπάκι, όταν πας στο μπακάλη να ψωνήσεις θέλεις ακριβώς τα ίδια χρήματα για να ταίσεις την οικογένειά σου.

Δεν γνωρίζω ΚΥΡΙΕ ΣΑΜΑΡΑ αν θα φτάσει ποτέ αυτο το μυνημα σε σας η στους συνεργάτες σας, εύχομαι μόνο αν το διαβάσετε να αναθεωρήσετε τις εξαγγελίες σας και να μην προβείτε σε αλλη περικοπή στα ειδικά μισθολόγια, αλλα αν αυτό είναι αναγκαίο να γίνει σε όλους το ίδιο. Τουλάχιστον δεν θα δημιουργήσετε αδικίες και διχόνοιες στους κόλπους του στρατεύματος.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Watch live streaming video from kerberostv at livestream.com

ShareThis