Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Ο λιλιπούτειος στρατός του Πούτιν -Παιδιά πέντε ετών εκπαιδεύονται με καλάσνικοφ και χειροβομβίδες για να πολεμούν για την πατρίδα τους [εικόνες]


Μπορεί εδώ στην Ελλάδα να τρομάζουμε στη θέα των όπλων, όποιος και αν τα κρατά και η εικόνα ενός μικρού παιδιού με ένα καλάσνικοφ στο χέρι, να γινόταν πρωτοσέλιδο στον Τύπο και να προκαλούσε την κατακραυγή -και δικαίως, ωστόσο στη Ρωσία κάτι τέτοιο είναι μια μάλλον συνηθισμένη εικόνα. Υπάρχει, μάλιστα και σύλλογος στον οποίο οι Ρώσοι πηγαίνουν τα παιδιά τους, από την ηλικία των πέντε ετών, για να λάβουν άρτια στρατιωτική εκπαίδευση. Και όχι με ψεύτικα όπλα. Με καλάσνικοφ, άλλα μικρότερα όπλα και χειροβομβίδες, έτσι ώστε να είναι έτοιμοι, όταν και εάν χρειαστεί να αποκρούσουν κάθε εχθρό της πατρίδας τους.

Ο στρατιωτικός αθλητικός σύλλογος «Berkut», που στα ελληνικά σημαίνει «Χρυσαετός», και ο οποίος ιδρύθηκε επί της σοβιετικής εποχής, υπόσχεται στους γονείς οι οποίοι του εμπιστεύονται τα παιδιά τους ότι θα τους παράσχει άρτια στρατιωτική εκπαίδευση, για να εκπληρώσουν το όνειρο της ένταξης στην ελίτ του ρωσικού στρατού, όταν φθάσουν στην κατάλληλη ηλικία.




Ο αθλητικός στρατιωτικός σύλλογος, που βρίσκεται στο Ζουκόβσκι της Ρωσίας, υποστηρίζει ότι παρέχει στα παιδιά στρατιωτική εκπαίδευση που έχει σχεδιαστεί για να αναθρέψει τη νέα γενιά της «μητέρας πατρίδας». Οπως υποστηρίζουν οι εκπαιδευτές που εργάζονται σε αυτόν. προσφέρει στα παιδιά την ευκαιρία να γίνουν πολίτες με τα... όλα τους, να αντιστέκονται στο κακό και στη βία, να προστατεύουν τους αδύναμους και τους καταπιεσμένους, να πιστεύουν στη δικαιοσύνη και να γίνει οδηγός τους το θάρρος και η ανδρεία. Γι' αυτό μάλλον παροτρύνει τους γονείς να εμπιστευτούν τα παιδιά τους στους εκπαιδευτές. του πριν γίνουν... ναρκομανείς ή αλκοολικοί.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να προωθεί έναν υγιεινό τρόπο ζωής, να δώσει στα παιδιά μια σωστή σωματική διάπλαση και να αναπτύξει την πίστη τους στην πατρίδα.

Ο σύλλογος διδάσκει σε παιδιά ηλικίας πέντε ετών και πάνω πώς να πολεμούν σώμα με σώμα και πώς να χρησιμοποιούν το στρατιωτικό εξοπλισμό. Από την ηλίκία των 12 ετών τα παιδιά μαθαίνουν να χειρίζονται καλάσνικοφ και άλλα μικρότερα όπλα. Σε όσα παιδιά το επιθυμούν δίνεται η δυνατότητα να πέφτουν με αλεξίπτωτα και να κάνουν καταδύσεις. Επίσης, τους διδάσκονται οι βασικές γνώσεις για να επιβιώνουν σε δύσκολες καταστάσεις και χειμερινή πεζοπορία. Μάλιστα, κάθε χρόνο διοργανώνεται ένα ταξίδι προς την Κριμαία, όπου τα παιδιά πηγαίνουν με τα πόδια. Διανύουν δηλαδή 130 χλμ. Φυσικά καμουφλαρισμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Watch live streaming video from kerberostv at livestream.com

ShareThis