Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Παρελαύνει ο Στρατός ..Τα άρματα και τα παληκάρια της Κύπρου μας ! (video)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα η Κύπρος τίμησε την 52η επέτειο της Εθνικής Ανεξαρτησίας 
 Με την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση ο κυπριακός λαός τίμησε σήμερα την 52η επέτειο της ανεξαρτησίας της Κύπρου. Επίκεντρο των εορτασμών είναι η Λευκωσία,
όπου στις 11 το πρωί πραγματοποιήθηκε η στρατιωτική παρέλαση στη λεωφόρο Ιωσήφ Χατζηιωσήφ.

Το χαιρετισμό της παρέλασης δέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, στην παρουσία της πολιτικής, θρησκευτικής και στρατιωτικής ηγεσίας. Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, κατόπιν πρόσκλησης του υπουργού Άμυνας, Δημήτρη Ηλιάδη.

Το σκηνικό ήταν παρόμοιο με τα τελευταία χρόνια, καθώς η Εθνική Φρουρά δεν έχει προμηθευτεί νέα οπλικά συστήματα, επομένως, πλην κάποιων νέων μέσων τροχαίου υλικού, δεν παρουσιάστηκε κάτι καινούργιο.




Τα τμήματα της Εθνικής Φρουράς και της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Τμήματος Δασών, της Πολιτικής Αμυνας, αλλά και οι έφεδροι, παρελαύνοντας σε άψογους σχηματισμούς διατράνωσαν τη θέληση και την απόφαση του λαού της Κύπρου να αγωνισθεί μέχρι την τελική δικαίωση, που δεν μπορεί να είναι άλλη από την επανένωση της διαιρεμένης πατρίδας.Ηθικόν ακμαιότατον για τα στρατευμένα παιδιά της Κύπρου.
Ηθικόν ακμαιότατον για τα στρατευμένα παιδιά της Κύπρου.
Στην εφετινή παρέλαση, εκτός των ρωσικών αρμάτων μάχης Τ-80 U, των γαλλικής κατασκευής AMX 30 B2, των τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης TOMA BMP-3, των ελλαδικής κατασκευής τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού ΤΟΜΠ ΛΕΩΝΙΔΑΣ, άλλων τεθωρακισμένων οχημάτων, όλμων, πυροβόλων, πυραύλων και συστημάτων εκτόξευσης κατευθυνόμενων βλημάτων TOR-M1, έκαναν αισθητή την παρουσία τους για ακόμη μια φορά, υπεριπτάμενα του χώρου της παρελάσεως, τα ρωσικής κατασκευής επιθετικά ελικόπτερα Mi-35 της Εθνικής Φρουράς.

Επίσης, πέταξαν για δεύτερη φορά σε στρατιωτική παρέλαση, τα ιταλικής κατασκευής ελικόπτερα Agusta Westland 139 που παρέλαβε η Ε.Φ. για ενίσχυση του τομέα της έρευνας και διάσωσης, που διαθέτουν όλα τα σύγχρονα μέσα για αυτό το σκοπό.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Watch live streaming video from kerberostv at livestream.com

ShareThis