Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Hybrid Air Vehicle: Το θηρίο της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας (video)

Το TechNews σας παρουσιάζει ένα τεχνολογικό επίτευγμα της πολεμικής αεροναυπηγικής στις ΗΠΑ.

Η αμερικανική εταιρεία Lockheed Martin που συνεργάζεται με την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ ανέπτυξε ένα ιδιαίτερο αεροσκάφος χρησιμοποιώντας καινοτόμα υλικά που αυξάνουν την απόδοση του καυσίμου και ταυτόχρονα επιτρέπουν το αεροσκάφος να έχει μεγάλη ενεργειακή αυτονομία. Σκοπός της σχεδίασης αυτού του ιδιαίτερου μοντέλου είναι είτε η εθνική άμυνα σε περίοδο πολέμου είτε η αξιοποίησή του σε ειρηνικές αποστολές.

"Η επιτυχία στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας απαιτεί τη γνώση των θέσεων στις οποίες κρύβονται οι εχθροί και των πόρων τους, προκειμένου να αποφασίσεις γρήγορα τις κινήσεις σου. Σε έναν πόλεμο όπου ο εχθρός μπορεί να επιτεθεί και να χτυπήσει ανά πάσα στιγμή και από οποιοδήποτε σημείο, οι στρατιώτες μας και το προσωπικό μας χρειάζονται συνεχώς διαθέσιμα τα πιο εξελιγμένα συστήματα πληροφοριών, παρακολούθησης και αναγνώρισης. Οι ζωές τους και οι ζωές αθώων πολιτών μπορεί να κρίνεται από αυτή τη λεπτή ισορροπία" αναφέρει αξιωματούχος των ΗΠΑ.


Το υβριδικό ιπτάμενο όχημα της Lockheed Martin (Hybrid Air Vehicle -HAV) μπορεί να αποτελέσει πραγματικά ένα ολοκληρωμένο σύστημα πληροφοριών και παρακολούθησης, ένα όχημα πολλαπλών αποστολών το οποίο μπορεί να σχεδιαστεί είτε ως μη-επανδρωμένο όχημα είτε και ως επανδρωμένο όχημα-συλλέκτης πληροφοριών ή και ως μεταφορικό μέσο.

Σαν ένα μάτι στον ουρανό, αυτό το αεροσκάφος μπορεί να πετάξει μέχρι και 3 εβδομάδες σε υψόμετρο 20.000 ποδιών. Εξοπλισμένο με κάμερες, υπέρυθρους αισθητήρες και άλλα ωφέλιμα εξαρτήματα, το υβριδικό όχημα μπορεί να προσφέρει μια σαφή εικόνα του πεδίου της μάχης. Σαν μέσο μεταφοράς, το HAV είναι κατάλληλου μεγέθους για να μετακινήσει μεγάλο εξοπλισμό και στρατεύματα με αποδοτικό κόστος προς ακάλυπτες περιοχές.

"Η χρησιμότητα αυτού του αεροσκάφους δεν περιορίζεται στις στρατιωτικές αποστολές.", αναφέρει ο ίδιος αξιωματούχος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ. Και συνεχίζει λέγοντας: "Έχοντας "μάτια" και την ικανότητα να υποστηρίξει τη μεταφορά σημαντικών φορτίων, είναι πολύ χρήσιμο για ανθρωπιστικές αποστολές διάσωσης σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών.".

Το ΗΑV αποτελεί επίσης μια προσιτή και περιβαλλοντικά ευαίσθητη λύση, καθώς παρουσιάζει την μεγαλύτερη απόδοση καυσίμου από οποιοδήποτε άλλο ιπτάμενο σύστημα. Καταναλώνει λιγότερο από το ένα τρίτο των καυσίμων σε σχέση με ένα αεροσκάφος με σταθερές πτέρυγες για να ολοκληρώσει την ίδια αποστολή. Χρησιμοποιώντας ένα καινοτόμο σύστημα προσγείωσης, το αεροσκάφος μπορεί να προσγειωθεί και να απογειωθεί εύκολα σε ανοικτούς χώρους, χώρους στάθμευσης ή ακόμα και στο νερό, χρησιμοποιώντας καινοτόμα σωσίβια γεμάτα αέρα.

Το HAV είναι ένα μοναδικό μείγμα τεχνολογίας, υποστηρίζει μια ποικιλία από αποστολές είτε σε περίοδο ειρήνης είτε σε εμπόλεμη περίοδο συγκρούσεων.

technolnews.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Watch live streaming video from kerberostv at livestream.com

ShareThis