Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Τουρκικός στρατός: «Οι Ειδικές Δυνάμεις δεν αποτελούν παράνομη δομή»


Τουρκικός στρατός: «Οι Ειδικές Δυνάμεις δεν αποτελούν παράνομη δομή»


Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις- TSK  υποστηρίζουν ότι η Διοίκηση των Ειδικών Δυνάμεων (ÖKK) δεν αποτελούν παράνομη δομή και ότι οι δραστηριότητες τους είναι σύμφωνα με το νόμο.
 Η δήλωση των TSK ήρθε ως απάντηση σε δημοσιεύματα στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, όπως κατηγορίες που απευθύνονται στην ÖKK- Özel Kuvvetler Komutanlığı, που λένε ότι εμπλέκεται σε παράνομες δραστηριότητες.
Η δήλωση αναφέρει ότι τέτοιου είδους ισχυρισμοί σχετικά με το προσωπικό των TSK έχουν φθάσει στο σημείο να επηρεάζουν τα θεσμικά όργανα των TSK.
Ο τουρκικός στρατός ανέφερε ότι οι κατηγορίες εναντίον των Ειδικών Δυνάμεων, έχουν τις ρίζες τους σε ορισμένες ανώνυμες επιστολές που υποβλήθηκαν στις αρμόδιες αρχές του κράτους από τον τότε υφυπουργό του Εθνικού Οργανισμού Πληροφοριών (MİT ).
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ξεκίνησε έρευνα σχετικά με τους ισχυρισμούς αυτούς.
«Η εμφάνιση της Διοίκησης των Ειδικών Δυνάμεων ως μία οργάνωση εγκλήματος με βάση ορισμένες κατηγορίες που εξετάσθηκαν κατά το παρελθόν είναι μία αδικία για το προσωπικό μας, κυρίως  για τους μαρτυρήσαντες  και τους βετεράνους, οι οποίοι κάνουν τη δουλειά τους κάτω από δύσκολες συνθήκες και μακριά από τις οικογένειες τους στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους», αναφέρει η δήλωση.
Έξι γράμματα - 287 σελίδες συνολικά- έχουν αποσταλεί  στη MİT μεταξύ των ετών 2007 και 2008 και πρόσφατα έχουν διαβιβασθεί στην  κοινοβουλευτική επιτροπή Ερευνών για διερεύνηση. Οι επιστολές περιέχουν  πληροφορίες σχετικά με ισχυρισμούς για παράνομες δραστηριότητες των ομάδων που έχουν συσταθεί στο πλαίσιο του Γενικού Επιτελείου, όπως το Ειδικά Τμήμα Πολέμου (ÖHD), την τακτική ομάδα Κινητοποίησης (STK) την ÖKK και την εν καιρώ πολέμου Μονάδα αναζήτησης και διάσωσης (MAK).
Τα έγγραφα περιέχουν επίσης πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες της ÖKK, η οποία πιστεύεται ότι  έχουν ετοιμάσει ένα σχέδιο δράσης που αποτελείται από 26 άρθρα που αποσκοπούν στην υπονόμευση της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Watch live streaming video from kerberostv at livestream.com

ShareThis