Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Το ΥΠΕΘΑ προωθεί αλλαγές και στην υγειονομική περίθλαψη των ένστολων

Το ΥΠΕΘΑ προωθεί αλλαγές και στην υγειονομική περίθλαψη των ένστολων

Αλλαγές στην υγειονομική περίθαλψης του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων προωθεί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας... προχωρώντας, σε πρώτη φάση, στον διαχωρισμό της παροχής και άσκησης υγειονομικής υπηρεσίας, από την οικονομική πολιτική στον χώρο της Υγείας, εντός του στρατεύματος....
Σύμφωνα με πληροφορίες του kranos.gr στις άμεσες προτεραιότη­τες του ΥΠΕΘΑ είναι η δημιουργία ενός Ασφαλιστικού Ταμείου Υγείας στις Ένοπλες Δυνάμεις αντίστοιχο περίπου του ΕΟΠΥΥ.
Με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν, στο πλαίσιο λειτουργίας του Ασφαλιστικού Ταμείου Υγείας θα χορηγηθούν στο σύνολο των ασφαλισμένων -εν ενεργεία και εν αποστρατεία-στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων κοινά βιβλιάρια υγείας, μαγνητικές κάρτες μελών, συγκεντρωτικά παρακολούθησης νοσηλίων κ.ά.
Την ίδια στιγμή, πάντως, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας εμφανίζεται να εξετάζει και τις δυνατότητες που υπάρχουν ώστε ορισμένα τμήματα των στρατιωτικών νοσοκομείων να ανοίξουν, με το αζημίωτο, για το ευρύ κοινό.




Να επιτραπεί δηλαδή η εμπορική εκμετάλλευση παροχής υγειονομικών υπηρεσιών (π.χ. ο γραμμικός επιταχυντής του 424 ΓΣΝΕ, το Κέντρο Μοριακής Βιολογίας του 401 ΓΣΝΑ, το Κέντρο Αεροπορικής Ιατρικής, το Κέντρο Καταδυτικής Ιατρικής κ.ά.) στα στρατιωτικά νοσοκομεία για εξασφάλιση εσόδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Watch live streaming video from kerberostv at livestream.com

ShareThis