Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

O Στόλος βγήκε στο Φάληρο...


Την συμπλήρωση 100 ετών από την έναρξη των νικηφόρων Βαλκανικών Πολέμων γιορτάζει η χώρα, με το Πολεμικό Ναυτικό να έχει την τιμητική του στις εορταστικές εκδηλώσεις....


Οι εορτασμοί ξεκίνησαν με την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτου από τον Αρχηγό Γ.Ε.Ν., Αντιναύαρχο Κοσμά Χρηστίδη Π.Ν. Στη συνέχεια σε τελετή επί του Θ/Κ ΑΒΕΡΩΦ παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, εγκαινιάσθηκε έκθεση αντιγράφων στολών του Πολεμικού Ναυτικού, της περιόδου των Βαλκανικών Πολέμων.

Αμέσως μετά ο κ. Παπούλιας επιθεώρησε πλοία του Αρχηγείου Στόλου στον όρμο Φαλήρου. Τα πλοία αυτά θα παραμείνουν αγκυροβολημένα στον όρμο Φαλήρου μέχρι την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 13:30, τη στιγμή δηλαδή που πριν από ένα αίωνα απέπλευσαν για ανάληψη επιχειρήσεων στο Βορειοανατολικό Αιγαίο.

 
Υπενθυμίζεται πως το Πολεμικό Ναυτικό έχει ιδιαίτερους λόγους να γιορτάζει καθώς είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στις επιχειρήσεις του Α' Βαλκανικού Πολέμου και με κινήσεις-αστραπή είχε καταφέρει να εγκλωβίσει τον οθωμανικό στόλο στα στενά του Ελλησπόντου και να απελευθερώσει τα νησιά του Βορειανατολικού Αιγαίου μέσα σε διάστημα ενός μήνα από την έναρξη των πολεμικών επιχειρήσεων.

Φωτογραφίες: Eurokinissi
Εντυπωσιακές φωτογραφίες του ελληνικού στόλου στο ΦάληροΕντυπωσιακές φωτογραφίες του ελληνικού στόλου στο ΦάληροΕντυπωσιακές φωτογραφίες του ελληνικού στόλου στο ΦάληροΕντυπωσιακές φωτογραφίες του ελληνικού στόλου στο Φάληρο









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Watch live streaming video from kerberostv at livestream.com

ShareThis