Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΠΟΠ στη Τουρκία. Πόσο διαφορετικά -και πιο επαγγελματικά- αντιμετωπίζεται εκεί ο θεσμός





ΕΠΟΠ στη Τουρκία. Πόσο διαφορετικά -και πιο επαγγελματικά- αντιμετωπίζεται εκεί ο θεσμός
Σχεδόν 36.000 Τούρκοι έχουν υποβάλει αίτηση για να ενταχθούν στο στρατό ως επαγγελματίες στρατιώτες από τον Ιούλιο του 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας. 1.388 μέχρι στιγμής έχουν προσληφθεί, εκπαιδευτεί και σταλεί σε μάχιμες μονάδες.
Οι προσλήψεις εντάσσονται στο γενικότερο σχέδιο του τουρκικού στρατού για να μετατραπεί σε δύναμη που θα στηρίζεται σε επαγγελματίες και όχι σε κληρωτούς και επιστρατευμένους.

Από τον Ιούλιο του 2011, 35.877 έχουν υποβάλει αίτηση να του TSK να ενταχθούν στο στρατό ως επαγγελματίες στρατιώτες, σύμφωνα με τα στοιχεία από τον υπουργό Άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ.

Δεν προσλαμβάνονται όλοι όσοι υποβάλουν αίτηση.Στην πρώτη φάση,του προγράμματος 17.827 άτομα υπέβαλαν αίτηση στο στρατό, εκ των οποίων 3.038 πέρασαν δοκιμασίες. Από αυτούς, 1.992 περάσαν, και τελικά μόνο 503 προσελήφθησαν ως επαγγελματίες στρατιώτες. Στη δεύτερη φάση, 453 άτομα είχαν προσληφθεί, και στην τρίτη φάση, 432.

Όσοι προσλαμβάνονται υπογράφουν συμβάσεις τριών ή το πολύ τεσσάρων ετών. Το μέγιστο που θα μπορούν να υπηρετήσουν είναι τα 10 χρόνια,προφανώς για να υπάρχει διαρκής ανανέωση της δύναμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Watch live streaming video from kerberostv at livestream.com

ShareThis