Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Πορτογαλικός στρατός απειλεί τον πρωθυπουργό της χώρας για τα μέτρα λιτότητας!

Ο Πορτογαλικός στρατός απειλεί τον πρωθυπουργό της χώρας για τα μέτρα λιτότητας!
​Τη στιγμή που η Πορτογαλία παίρνει τα εύσημα από τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών Β.Σόιμπλε για τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που κάνει στα πλαίσια του προγράμματος διάσωσης της ΕΕ και του ΔΝΤ,  ο στρατός της  χώρας καλεί τον πρωθυπουργό Πέδρο Πάσος Κοέλιο να παραιτηθεί κατηγορώντας την κυβέρνηση για την καταστροφή της Πορτογαλίας και την χρησιμοποίηση του Πορτογαλικού λαού ως πειραματόζωα για τα κοινωνικά πειράματα τους με τα νέα μέτρα δημοσιονομικής λιτότητας.Πιο συγκεκριμένα, η ένωση οπλιτών  (Association of Privates) με ανακοίνωση της στις 17 Σεπτεμβρίου καλεί τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας να αφήσει την καρέκλα του πριν να είναι πολύ αργά, αφού όπως τονίζουν σκοπός τους είναι να υπερασπιστούν την πατρίδα, το σύνταγμα και τους νόμους.
"Κύριε Πρωθυπουργέ για το καλό της χώρας και του λαού της κάντε μας τη χάρη και παραιτηθείτε….
...δεν μπορούμε να επιτρέψουμε ένα έθνος σαν το δικό μας με πάνω απο 900 χρόνια ιστορία να μαραζώσει επειδή κάποιοι κύριοι έδωσαν την Πορτογαλία στα συμφέροντα υψηλά ιστάμενων οικονομικών ιδρυμάτων της Ευρώπης και του κόσμου…
έχουμε ορκιστεί να υπερασπιστούμε την πατρίδα και το σύνταγμα της καθώς και τους νόμους της δημοκρατίας" γράφει η ένωση οπλιτών.
Προειδοποιήσεις και από την εργατιά ….



Την επανεξέταση των φορολογικών αυξήσεων ζητά  από την κυβέρνηση το δεύτερο μεγαλύτερο εργατικό σωματείο της Πορτογαλίας, ενώ παράλληλα προειδοποίησε για ξέσπασμα κοινωνικών αναταραχών, οι οποίες θα φέρουν τη χώρα πιο κοντά στην κατάσταση της Ελλάδας.   
«Για εμάς πρέπει να υπάρξει πλήρης αναθεώρηση αυτού του μέτρου», τόνισε ο επικεφαλής του σωματείου UGT, Joao Proenca, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας, όπως μεταδίδει το Reuters. «Μια τόσο μεγάλη θυσία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή», υπογράμμισε.
Ακόμη, ο κ. Proenca σημείωσε ότι οι κοινωνικοί εταίροι θα συναντηθούν εκ νέου με τον πρωθυπουργό, Pedro Passos Coelho, τη Δευτέρα.
Κι όλα αυτά την ώρα που η Πορτογαλία πέρασε μια σημαντική δοκιμασία της εμπιστοσύνης των επενδυτών την Τετάρτη με μια επιτυχημένη δημοπρασία ομολόγων, μέσω της οποίας άντλησε 2,0 δισ. ευρώ από την αγορά κεφαλαίων με αισθητά χαμηλότερα επιτόκια. Ήταν η πρώτη δημοπρασία χρέους από τότε που δόθηκε στη χώρα από τους δανειστές της παράταση ενός έτους  για να μειώσει το δημόσιο έλλειμμά της κάτω από το 3% του ΑΕΠ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Watch live streaming video from kerberostv at livestream.com

ShareThis