Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Τούρκος βουλευτής αναφέρει δέκα νησιά με τουρκικές ονομασίες* και ρωτά αν είναι νόμιμο που οι Έλληνες έχουν τοποθετήσει ελληνικές σημαίες σε αυτά και ποια πολιτική ασκείται για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης


Ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος της Προύσας,Sena Kaleli, ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου να δώσει εξηγήσεις πως τα ελληνικά στρατεύματα έστησαν την ελληνική σημαία σε ορισμένα νησιά και βραχονησίδες που βρίσκονται εντός των τουρκικών συνόρων.
Συγκεκριμένα ο Kaleli έθεσε επερώτηση στον πρόεδρο του Κοινοβουλίου προκειμένου να απαντήσει ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.
«Πρόσφατα, διάφορα δελτία τύπου και δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης προβαίνουν σε εκτιμήσεις, σύμφωνα με τις συμβατικές διατάξεις της Συνθήκης της Λωζάνης για τα σύνορα της Τουρκίας και το διεθνές ναυτικό δίκαιο, όπου σε ορισμένα από τα νησιά, νησίδες και βραχονησίδες έχει τοποθετηθεί από στρατιώτες η ελληνική σημαία» αναφέρει και προβαίνει στα εξής ερωτήματα αν είναι ασαφές το καθεστώς των νησιών, των νησίδων και των βραχονησίδων και αν το θέμα αυτό έχει επιλυθεί πολιτικά και νομικά.
Ο βουλευτής αναφέρει δέκα νησιά με τουρκικές ονομασίες*και ρωτά αν είναι νόμιμο που οι Έλληνες έχουν τοποθετήσει ελληνικές σημαίες σε αυτά και ποια πολιτική ασκείται για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης.
Ρωτάει ακόμη αν η Ελλάδα λόγω της οικονομικής κρίσης θα νοικιάσει ή θα πουλήσει τα νησιά αυτά με το ασαφές καθεστώς τους προκειμένου να λάβει οικονομική ενίσχυση, πως είναι δυνατόν αυτό; ρωτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Watch live streaming video from kerberostv at livestream.com

ShareThis