Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Το 2014 τα MiG-35 θα είναι στον αέρα Βιντεο

"Το αεροσκάφος είναι έτοιμο, είναι πολύ έξυπνο και σύγχρονο. Το μόνο, που λείπει, είναι η υπογραφή κάτω από το συμβόλαιο με το Υπουργείο Άμυνας" - δήλωσε ο Πρόεδρος Αμυντικής Επιτροπής της Δούμα, Βλαντίμιρ Κομογιέντοφ.



Το MiG-35 είναι ευέλικτο μαχητικό αεροσκάφος τέταρτης γενιάς που βασίζεται στο MiG-29. Στο οπλοστάσιο του περιλαμβάνονται κατευθυνόμενα βλήματα  "αέρος/αέρος", "αέρος/επιφάνειας", καθώς και το ραντάρ Zhuk-Α. Το συγκεκριμένο ραντάρ επιτρέπει στο αεροσκάφος να επιτεθεί σε πολλαπλούς στόχους ταυτόγχρονα, ενώ επίσης διαθέτει και προστασία από την ηλεκτρονική επίθεση του εχθρού. Τα χαρακτηριστικά του MiG-35 το κατατάσσουν στα μαχητικά πέμπτης γενιάς.


 

To Sukhoi Su-35 BM είναι μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων. Σχεδιάστηκε κυρίως για εναέρια υπεροχή αλλά και στρατηγικά πλήγματα. Το Su-35 κατασκευάζεται από την Sukhoi Company και αρχικά σχεδιαζόταν να μπει σε γραμμή παραγωγής την άνοιξη του 2008.Το Su-35 αποτελεί το τελευταίο αεροσκάφος της οικογένειας των Flanker. Είναι ανώτερο του αμερικανικού F-35 Αποτελεί ίσως την καλύτερη και την πιο βελτιωμένη έκδοση του μαχητικού Su-27, αφού ουσιαστικά συνδυάζει την ευελιξία του τελευταίου και ηλεκτρονικά συστήματα, κινητήρες και όπλα που θα χρησιμοποιηθούν στα μαχητικά αεροσκάφη επόμενης γενιάς (PAK-FA) που αναπτύσσονται στην Ρωσία.Το Su-35 είναι κατά πολύ ανώτερο του F-35 σε όλους τους τομείς, πλην της δυνατότητας STOL του τελευταίου.Το Sukhoi-35 είναι σχεδιασμένο πάνω στην βάση που θα κατασκευαστεί το καινούριο αεροσκάφος 5ης γενιάς (Su-50/PAK-FA) της Ρωσίας. Το Su-35 εξελίχθηκε ενσωματώνοντας χαρακτηριστικά μαχητικού πέμπτης γενιάς. Το αεροσκάφος που διαθέτει πολύ υψηλές επιδόσεις, έχει δυνατότητα  να  πετάξει με γωνία προσβολής άνω των 90 μοιρών, ενώ μπορεί να πετάει με υπερηχητική ταχύτητα χωρίς αυτό να επηρεάζει την εμβέλειά του. Διαθέτει δυο στροβιλοκινητήρες κατευθυνόμενης ώσης (14.5 τόνων ο καθένας) AL-41F1A , ενώ φέρει ειδική επικάλυψη σε ζωτικά σημεία της δομής, για χαμηλή υπογραφή ίχνους στα ραντάρ του αντιπάλου. Το αεροσκάφος έχει άλλο ένα σπουδαίο χαρακτηριστικό, η ακτίνα δράσης του φτάνει τα 3600χλμ μαζι με τις πρόσθετες δεξαμενές καυσίμου.Ραντάρ: Διαθέτει κεραία ηλεκτρονικής σάρωσης (ΑESA). Το Zhuk-Α έχει δυνατότητες ανίχνευσης και παρακολούθησης εναέριων στόχων, κινουμένων στόχων εδάφους και επιφανείας και δυνατότητα χαρτογράφησης, αυτόματο σύστημα εξομάλυνσης της πτήσης σε χαμηλό ύψος και προηγμένο σύστημα ελέγχου βολής και άφεσης οπλισμού.

Οπλισμός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Watch live streaming video from kerberostv at livestream.com

ShareThis