Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012

Τόσα θα χάσουν οι στρατιωτικοί μετά τα νέα μέτρα

Τόσα θα χάσουν οι στρατιωτικοί μετά τα νέα μέτρα

Σε απόγνωση τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που θα δουν «κούρεμα» στους μισθούς τους μέχρι και 50%. Αναλυτικοί πίνακες με μισθούς και επιδόματα
Χαρτί και μολύβι έχουν πάρει τις τελευταίες ημέρες οι στρατιωτικοί υπολογίζοντας πόσα θα χάσουν από τις νέες περικοπές που προωθούνται στα ειδικά μισθολόγια.

H κατάργηση των πλασματικών βαθμών στο μισθολόγιο των στρατιωτικών και η χορήγηση μισθού με βάση τον βαθμό που φέρουν δεν μειώνει μόνο τον βασικό μισθό αλλά και τις συντάξεις και το χρονοεπίδομα που υπολογίζεται επί του βασικού μισθού.Στους πίνακες που ακολουθούν θα δείτε τη δραματική μείωση στους μισθούς των στρατιωτικών από το 2009 μέχρι το 2012 που σε ορισμένες περιπτώσεις θα ξεπεράσει ακόμα και το 50%.

Μέχρι σήμερα, η πλειοψηφία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ελάμβανε μισθό από 2 έως 3 φορές μεγαλύτερο του βαθμού τους.

Για παράδειγμα, ένας στρατιωτικός με το βαθμό του συνταγματάρχη θα χάσει 560 € τον μήνα (350 από τον μισθό και 210 από το χρονοεπίδομα), φτάνοντας δηλαδή τα 1.295 ευρώ. Ο ταγματάρχης χάνει 362 € (226 από μισθό και 136 από χρονοεπίδομα).

Ο υπολοχαγός εξ υπαξιωματικών χάνει 274 τον μήνα.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος», θα μειωθεί και το επίδομα εξομάλυνσης που συναρτάται με τη μισθολογική προαγωγή. Αυτό σημαίνει επιπλέον μειώσεις σε όλους τους βαθμούς από 53 ευρώ μέχρι 163 €.
misthoi_stratos_copy_copy

Με την εφαρμογή των μέτρων, οι μειώσεις στους μισθούς θα φτάσουν το 53% σε σχέση με το 2009, ενώ μεγάλο πλήγμα θα υποστεί και το μετοχικό ταμείο στρατού λόγω της μείωσης των εισφορών.

Τι θα κοπεί με τα νέα μέτρα

• Μείωση 12% + 8% όλων των επιδομάτων πλην του επιδόματος ειδικών συνθηκών και οικογενειακής παροχής.
• Μείωση των επιδομάτων Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας.
• Περαιτέρω μείωση , κατά 10% του επιδόματος ειδικής απασχόλησης.
• Αναστολή χορήγησης του επιδόματος χρόνου υπηρεσίας (4% κάθε 2 έτη).
• Αύξηση της μηνιαίας κράτησης υπέρ ΜΤΣ από 4% σε 5%.
• Επιπλέον παρακράτηση 1% μηνιαίως της εισφοράς αλληλεγγύης η οποία αποδίδεται υπέρ Μ.Τ.Σ.
• Ειδική εισφορά αλληλεγγύης για καταπολέμηση ανεργίας (2%).
• Ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης σε εισοδήματα άνω των 12.000,00 €
• Μείωση αφορολόγητου ποσού από τα 12.000 € στα 5.000 €
• Κατάργηση του επιδόματος οικογενειακής παροχής για τους άγαμους στρατιωτικούς.
Τα επιδόματα των στρατιωτικών 
misthologio
Όπως αναφέρουν στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά βρήκε τα εύκολα θύματα για να κάνει τις γενναίες περικοπές που ζητούν οι δανειστές.
Στις τάξεις των στρατιωτικών επικρατεί αναστάτωση και πολλοί είναι εκείνοι που δηλώνουν ότι δεν θα μπορούν πλέον να πληρώσουν ούτε το ενοίκιο που είναι αναγκασμένοι να πληρώσουν λόγω των πολλών μεταθέσεων.

http://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Watch live streaming video from kerberostv at livestream.com

ShareThis