Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Κατεψυγμένα ανθρώπινα όργανα και ρομπότ... Τα 10 ρωσικά προγράμματα του αύριο




Δεν πρόκειται για σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Τα δέκα πιο "προχωρημένα" ερευνητικά προγράμματα στρατιωτικών τεχνολογιών της Ρωσίας... τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη μπορεί να μοιάζουν εξωπραγματικά αλλά δεν είναι.


Η ειδική Επιτροπή για θέματα προωθημένων στρατιωτικών τεχνολογιών, η οποία αναφέρεται απ΄ ευθείας στον πρόεδρο Πούτιν τα παρουσίασε. Και είναι και τα δέκα εντυπωσιακά.

Η σχετική λίστα παρουσιάστηκε από την ιστοσελίδα Ρωσία τώρα:

Ρομπότ-αράχνη για θεραπείες εντατικής
Απαιτείται η ανάπτυξη ενός πλήρως ρομποτικού συστήματος για την παροχή ιατρικής περίθαλψης επιτόπου στο πεδίο μάχης. Ενα τέτοιο "ρομπότ εντατικής θεραπείας" θα μείωνε σημαντικά τις απώλειες σε έμψυχο υλικό. Θα δημιουργηθεί, λοιπόν, μια "ρομποτική μηχανή - αράχνη" για επιχειρησιακές στρατιωτικές ιατρικές ομάδες, και ένα αυτοματοποιημένο σύστημα εκκένωσης πεδίου μάχης.

Φορητές συσκευασίες αίματος
Για την παραγωγή τεχνητού ανθρώπινου αίματος, προτείνεται η δημιουργία μιας φορητής μονάδας παραγωγής περίπου 100 κιλών ερυθροκυττάρων την ημέρα.

Κατεψυγμένα ανθρώπινα όργανα
Η κρυογενική ανθρώπινων οργάνων. Σήμερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Συμβουλίου, ο κύκλος συντήρησης οργάνων δεν υπερβαίνει τις 24 ώρες σε τέσσερις βαθμούς Κελσίου. Αντίθετα, η ανάπτυξη της κρυογενικής συντήρησης θα μπορούσε να παρατείνει αυτή τη διάρκεια μέχρι ένα έτος ή και περισσότερο.

"Ζωντανά εργοστάσια"
Ανάπτυξη καυσίμων από κυτταρίνη (βιοντίζελ) και παραγωγή υλικών με τη χρήση των πλέον εξελιγμένων μεθόδων της Βιοχημείας και της Πληροφορικής. Εκτιμάται ότι με αυτόν τον τρόπο θα επιτευχθεί η παραγωγή κατασκευαστικών υλικών και καυσίμων με μεθόδους της συνθετικής βιολογίας και βιομηχανικής βιοτεχνολογίας.

Ρεύμα στα τρένα με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες
Μια από τις λύσεις για να καλυφθούν οι ανάγκες σε ενέργεια, είναι οι καινοτόμες επαναφορτιζόμενες μπαταρίες. Στο σύντομο μέλλον θα έχουμε τέτοιες μπαταρίες ισχύος MW και άνω, οι οποίες θα διασφαλίζουν ηλεκτρική ενέργεια ακόμα και για να δουλέψουν τρένα, εργοστάσια, μέχρι και μεγάλοι οικισμοί.

Από τη Μόσχα στο Βλαδιβοστόκ μέσα σε 3 ώρες
Υπερηχητικό τρένο κενού αέρος. Η υλοποίηση του προγράμματος δημιουργίας τρένου με μαγνητικό μαξιλάρι (μάγκλεβ ) θα επιλύσει τα προβλήματα των μεταφορών στις αχανείς εκτάσεις της Ρωσίας. "Η ταχύτητα του μάγκλεβ ανέρχεται σε 600 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ ένα τρένο κενού αέρος μπορεί, θεωρητικά, να αναπτύσσει ταχύτητες μέχρι και μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα την ώρα. Ετσι, για πρώτη φορά η Ρωσία θα μπορέσει να συγκριθεί με τις ευρωπαϊκές χώρες, ως προς την ταχύτητα των μεταφορών. Ενα ταξίδι από τη Μόσχα στο Βλαδιβοστόκ με επίγειο μέσο μεταφοράς θα κρατάει 2-3 ώρες, και αυτό είναι πραγματικά εφικτό", αναφέρεται στην εισήγηση του Συμβουλίου. Το ίδιο, προτείνει επίσης, τη δημιουργία ενός υπερηχητικού αεροπλάνου. Ετσι, η πτήση μέχρι μέχρι τις βορειοαμερικανικές ακτές του Ειρηνικού, θα είναι μόλις δύο ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Watch live streaming video from kerberostv at livestream.com

ShareThis