Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Δύο χιλιάδες αεροπλάνα και ελικόπτερα παραγγέλνει για το στρατό ο Πούτιν


Η Ρωσία σχεδιάζει να ανεβάσει το ποσοστό των σύγχρονων αεροσκαφών της πολεμικής αεροπορίας από το 20 τοις εκατό στο 70 τοις εκατό, με περίπου 2.000 αεροσκάφη, όπως δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.
«Τώρα βρισκόμαστε γύρω στο 20 τοις εκατό, δυστυχώς», είπε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, για την επίτευξη αυτού του στόχου, απαιτείται νέος τεχνολογικός εξοπλισμός των επιχειρήσεων καθώς και ενίσχυση των επιχειρήσεων αλλά και του ανθρωπίνου δυναμικού.
«Θα πρέπει την ίδια στιγμή να αυξηθεί η παραγωγή και η αναδιοργάνωση της παραγωγής και αυτό δεν είναι εύκολη υπόθεση. Πρόκειται για ένα περίπλοκο ζήτημα, αλλά μπορεί να επιλυθεί», δήλωσε ο Πούτιν.
Ανέφερε το παράδειγμα του Εργοστασίου Αεροσκαφών στο Νοβοσιμπίρσκ, όπου κατά τη γνώμη του λειτουργεί πολύ καλά.
«Αποδεικνύεται ότι αυτό μπορεί να γίνει και σε άλλα εργοστάσια, βρίσκομαι σε αναμονή μια τέτοιας υπεύθυνης στάσης από όλους τους επικεφαλής της βιομηχανίας, τους Διευθύνοντες Συμβούλους, ότι θα προσδώσουν την ανάλογη βοήθεια και υποστήριξη»,είπε ο αρχηγός του κράτους.
Σύμφωνα με τον Πούτιν, το Υπουργείο Άμυνας πρέπει να κρατήσει το μόνιμο έλεγχο της εκτέλεσης των συμβάσεων και την όλη διαδικασία των παραδόσεων των αεροσκαφών προς το Στρατό.
«Φυσικά οι εναέριες μονάδες θα πρέπει να είναι έτοιμες να υποδεχθούν, να επιταχύνουν και να υιοθετήσουν τη νέα τεχνολογία η οποία είναι απαραίτητη να εισαχθεί στην παραγωγή με την ανάλογη κατάρτιση», τόνισε ο Πούτιν.
-
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Watch live streaming video from kerberostv at livestream.com

ShareThis