Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Οι 12.500 παραιτήσεις στις Ειδικές Δυνάμεις μέγα θέμα στο τουρκικό Τύπο

 
Οι 12.500 παραιτήσεις στις Ειδικές Δυνάμεις μέγα θέμα στο τουρκικό Τύπο
Έκταση δίνει ο Τουρκικός τύπος στον μεγάλο αριθμό παραιτήσεων Ελληνων στρατιωτικών λόγω κρίσης- θέμα που ανέδειξε η εφημερίδα  ''Τύπος της Κυριακής''.

Η ελληνική εφημερίδα ανέφερε ότι από το 2008 μέχρι σήμερα περίπου 12.500 στρατιωτικοί ( αξιωματικοί  και υπαξιωματικοί) παραιτήθηκαν με αίτησή τους - πέραν δηλαδή των αποστρατιών. Το βασικό μοτίβο που επιχειρούν να παρουσιάσουν οι τουρκικές εφημερίδες είναι ότι μειώθηκαν οι μισθοί και οι Ελληνες στρατιωτικοί παραιτούνται, με μια εμφανή διάθεση απαξίας...

Το θέμα απασχόλησε τον τουρκικό τύπο - σε μεγάλο , σχετικά, βαθμό : Η Sabah έχει τίτλο «Ο ελληνικός στρατός υπέκυψε στην κρίση», όπου γράφει πως το γεγονός ότι παρατάθηκε η θητεία των μελών του στρατεύματος στην Ελλάδα και οι περικοπές στους μισθούς, οδήγησαν στην παραίτηση 12.500 αξιωματικών τα τελευταία έξι χρόνια.Στη συνέχεια γράφει ότι ο Τύπος της Κυριακής ανέφερε ότι με «το μεγάλο ρεύμα φυγής» το ποσοστό των αξιωματικών που έφυγαν από το στράτευμα έφθασε το 18%. Ακόμη ότι λόγω των παραιτήσεων στις ελληνικές αεροπορικές δυνάμεις σημειώθηκε μείωση 25% στον αριθμό των αξιωματικών.

 
Η Turkiye έχει τίτλο «Φοβίζει η φυγή των Ελλήνων αξιωματικών» και υπέρτιτλο «Παραιτήθηκαν 12.500 άτομα». Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι μέλη του στρατεύματος, των οποίων παρατάθηκε η θητεία και έγιναν περικοπές στους μισθούς τους, βάση των συμφωνιών που έγιναν έναντι της οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα, παραιτούνται.Σημειώνεται και αυτή ότι εντός των τελευταίων έξι ετών ο αριθμός των αξιωματικών που παραιτήθηκαν έφθασε τους 12.500 και οι παραιτήσεις αναμένεται να συνεχιστούν το 2014.
Η Aksam  με τον τίτλο «Όταν μειώθηκαν οι μισθοί έφυγαν οι Έλληνες αξιωματικοί» τονίζει ότι η εξέλιξη αυτή οδηγεί σε μεγάλη ανησυχία το στρατευμα.

Η Bugun έχει τίτλο «Όταν μειώθηκαν οι μισθοί, 12.000 αξιωματικοί παραιτήθηκαν». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Watch live streaming video from kerberostv at livestream.com

ShareThis