Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Δοκιμές νέων όπλων για το ρωσικό T-50 (ΒΙΝΤΕΟ)

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν πρόσφατα οι δοκιμές ολοκλήρωσης ενός νέου κατευθυνόμενου βλήματος αέρος – αέρος στο νέο ρωσικό μαχητικό πέμπτης γενιάς T-50. Το όπλο αποτελεί εξέλιξη του γνωστού βλήματος R-73 (AA-11 Archer κατά ΝΑΤΟ), που παρουσιάζεται στη συνημμένη φωτογραφία και το βίντεο όπου εκτοξεύεται από το ινδικό μαχητικό Tejas επιδείχθηκε για πρώτη φορά στη διεθνή αεροπορική έκθεση της Μόσχας (MAKS) το 2009 και σήμερα βρίσκεται ακόμη στη φάση ανάπτυξης του. Λεπτομέρειες για το βλήμα δεν έχουν γίνει γνωστές.
Ακόμη και η ρωσική κωδικοποίηση του παραμένει άγνωστη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η εξαγωγική έκδοση έχει τυποποιηθεί ως RW-MD. Οι δοκιμές του με το T-50 ολοκληρώθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο και εκτιμάται ότι εντός του τρέχοντος χρόνου θα αρχίσει η παραγωγή σειράς με τα πρώτα βλήματα να εντάσσονται σε υπηρεσία με τη ρωσική Αεροπορία το 2015.
Σύμφωνα με πληροφορίες το βλήμα χρησιμοποιεί για την καθοδήγηση του εντοπιστή με δυνατότητα ανίχνευσης υπέρυθρης (IR) ακτινοβολίας σε ποικίλα μήκη κύματος ώστε να αυξάνεται η αντοχή του στα αντίμετρα. Είναι ειδικά σχεδιασμένο για την προσβολή εχθρικών αεροσκαφών χαμηλής παρατηρησιμότητας όπως το αμερικανικό F-22 Raptor και μη επανδρωμένων αεροχημάτων.




Το μήκος του νέου βλήματος είναι μικρότερο των 3 μέτρων (μικρότερο από αυτό του R-73) ώστε να μπορεί να φιλοξενείται στις εσωτερικές αποθήκες οπλισμού του T-50. Το βάρος του εκτιμάται στα 100 κιλά ενώ φέρει πυροκεφαλή βάρους 8 κιλών.
Όσον αφορά τις επιδόσεις του, το δραστικό βεληνεκές κυμαίνεται από 300 μέτρα ως 40 χιλιόμετρα και έχει τη δυνατότητα προσβολής στόχων που πραγματοποιούν ελιγμούς μέχρι 20 g σε ύψη από 20 μέτρα ως 20 χιλιόμετρα.
 http://www.defence-point.gr/news/?p=71336
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Watch live streaming video from kerberostv at livestream.com

ShareThis