Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012

Μετρά φέρετρα ο νεο-οθωμανισμός: Νεκρός και τρίτος Τούρκος αξιωματικός σε 72 ώρες!!

Τρίτος Τούρκος αξιωματικός σκοτώθηκε τις τελευταίες 72 ώρες μετά την θάνατο των άλλων δύο στις μάχες στην Συρία, αυτή την φορά σε ενέδρα του ΡΚΚ στο Χακάρι. Στην ενέδρα τραυματίστηκαν και άλλοι επτά στρατιωτικοί, δύο υπαξιωματικοί και πέντε στρατιώτες.

Η επίθεση έγινε στην επαρχία περιοχή Çukurca κοντά στο χωριό Kavuşak, που βρίσκεται στην είσοδο της κοιλάδας Καζάν στην Çukurca στο σύνορα με το Ιράκ.

Νεκρός είναι ο υπολοχαγός Aykut Koroglu από την Άγκυρα, ενώ οριστική απώλεια θεωρείται και μια γυναίκα 40 ετών, που άγνωστο γιατί, συνόδευε την διμοιρία που έπεσε στην ενέδρα. Η διμοιρία κτυπήθηκε αρχικά με RPG-7 και εν συνεχεία με πολυβόλα.

Ο υπολοχαγός σκοτώθηκε επί τόπου. Η όλη ενέργεια έγινε στο πλαίσιο της μεγάλης κλίμακος εκκαθαριστικής επιχείρησης που ξεκίνησε το 8ο Σώμα Στρατού, η οποία όμως δεν φαίνεται να πηγαίνει και τόσο καλά.


Σε άλλο επεισόδιο αντάρτες του ΡΚΚ στην ανατολική επαρχία του Tunceli τοπθέτησαν μηχανισμό IED σε φορτηγό και στη συνέχεια στάθμευσαν το όχημα στον αυτοκινητόδρομο Tunceli-Erzincan, μπλοκάροντας το δρόμο, αλλά η βόμβα εντοπίστηκε και εξουδετερώθηκε. Επιχειρήθηκε ο αντοπισμός των ανταρτών, αλλά αυτοί είχαν εξαφανιστεί.

Αλλά ο αυτοκινητόδρομος στο Tunceli-Erzincan παρέμεινε κλειστός επί 24 ώρες δυσχεραίνοντας τον εφοδιασμό των μονάδων του Στρατού που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή. την κυκλοφορία για 24 ώρες.

Σε μια άλλη επίθεση του ΡΚΚ οι αντάρτες πυρπόλησαν μια νταλίκα που μετέφερε τρόφιμα στις τουρκικές μονάδες, αφού πρώτα κατέβασαν τον οδηγό.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Watch live streaming video from kerberostv at livestream.com

ShareThis