Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

"Θυμήθηκαν στρατιωτικούς και σώματα ασφαλείας; Έρχονται εκλογές"



Γράφει ο
Τάσος Μαυρόπουλος*

Το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας το θυμούνται πάντα πριν τις εκλογές και μόνον τότε. Προεκλογικά έχουμε πάντα δεσμεύσεις έναντι του προσωπικού ,οι οποίες μετεκλογικά δεν έχουν αντίκρισμα.

Προφανώς βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο.

Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθούν οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού στο διάγγελμά του την προηγούμενη εβδομάδα , ότι δεν θα γίνουν νέες περικοπές στα εν ενεργεία στελέχη και στους αποστράτους το 2014. Το διάγγελμα του πρωθυπουργού ακολούθησαν οι χθεσινές δηλώσεις του υπουργού εθνικής άμυνας που επανέλαβαν τα λεγόμενα του πρωθυπουργού.

Το ερώτημα φυσικά είναι, γιατί στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε την ώρα των δηλώσεων του πρωθυπουργού δεν συμπεριελήφθησαν οι πέντε λέξεις που χρειάζονταν για να ακυρώσουν τις ρυθμίσεις του νόμου που ψηφίσθηκε την 18-02-13 και περιλαμβάνει τις περικοπές για το 2014;

Η απάντηση είναι ότι αγοράζουν χρόνο , περιμένοντας την κατάλληλη πολιτική συγκυρία εφαρμογής του νόμου. Και το χειρότερο είναι ότι κάθε φορά ενεργοποιούν τον κοινωνικό αυτοματισμό και βάζουν όλη την κοινωνία απέναντι στους ένστολους. Σε μια κοινωνία που καθημερινά εξαθλιώνεται και δεν ξέρει τι της ξημερώνει , οι ένστολοι φαίνονται οι ευνοούμενοι της υπόθεσης.


Όταν κριθεί ότι είναι κατάλληλη η στιγμή για να γίνουν οι περικοπές, οι ένστολοι θα είναι πάλι στο κάδρο σαν οι δήθεν ευνοημένοι μέχρι σήμερα ,που πρέπει να πληρώσουν και αυτοί. Η ίδια ιστορία επαναλαμβάνεται διαρκώς σαν φάρσα.

Πρέπει να μας έχουν μετρήσει για πολύ ευκολόπιστους και κορόιδα. Ο πρωθυπουργός δεν ήταν αυτός που πριν τις εκλογές του 2012 είχε δεσμευθεί προσωπικά, για αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων των ένστολων στα επίπεδα του 2009; Ήμασταν η μόνη κοινωνική ομάδα για την οποία δεσμεύθηκαν προεκλογικά. Η πρώτη κοινωνική ομάδα που μπήκε στο στόχαστρο μετά τις εκλογές , δυστυχώς ήμασταν εμείς. Οι πρώτοι για τους οποίους βιάστηκαν να ψηφίσουν περικοπές για το 2014 ήμασταν πάλι εμείς. Αναλογικά από αυτούς που έχουν ακόμα δουλειά και σύνταξη, οι ένστολοι έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες περικοπές. Είναι παράλογο λοιπόν τις δηλώσεις αυτές, που δεν είναι τίποτε άλλο από λόγια του αέρα, να τις υποδεχόμαστε με χαρές και πανηγύρια. Η φυσιολογική αντίδραση στα λόγια του αέρα του πρωθυπουργού και του υπουργού άμυνας , θα ήταν η απαίτηση να νομοθετηθούν άμεσα αυτά που λένε και να ερωτηθούν πότε θα αρχίσει η υλοποίηση των γραπτών και προφορικών προεκλογικών τους δεσμεύσεων 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Watch live streaming video from kerberostv at livestream.com

ShareThis