Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Μπορεί να μην παράγουμε τίποτα αλλά …”Εξάγουμε F-16”

Με τη φόρα που πήραμε δεν θα αφήσουμε τίποτε …Ούτε τη ψυχή μας !

Η Ρουμανία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Πορτογαλία και την Ελλάδα για να αγοράσει αρκετά μαχητικά αεροσκάφη F-16

για τη σχεδιαζόμενη ανασυγκρότηση της Πολεμικής Αεροπορίας, σύμφωνα με πληροφορίες του ηλεκτρονικού τύπου της Ρουμανίας. Ταυτόχρονα, το Υπουργείο Άμυνας της Ρουμανίας θα συνεχίσει το πρόγραμμά για την αγορά των μεταγωγικών C-27J Spartan.

Ένας αριθμός των C-27J Spartan έχει ήδη παραδοθεί από την Alenia και η Ρουμανία πρέπει να πληρώσει τον λογαριασμό για αυτά τα αεροπλάνα.

 Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της Ρουμανία στη συμμαχία του ΝΑΤΟ, πρέπει να εξοπλίσει την Πολεμική Αεροπορία της με δυτικά μοντέλα αεροσκαφών.

Νωρίτερα, αξιωματούχοι της Ρουμανίας δήλωσαν ότι τα F-16, τα οποία θα αγοραστούν, «συμμορφώνονται με τα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αποστείλει επιστολές προς τις κυβερνήσεις ορισμένων κρατών μελών της ΕΕ, υπενθυμίζοντας την ευρωπαϊκή νομοθεσία σχετικά με σημαντικές αγορές στρατιωτικού υλικού, η οποία στην πράξη δεν επιτρέπει την προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών χωρίς ανοιχτό διαγωνισμό.

Οι Βρυξέλλες εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι ορισμένα κράτη μέλη σχεδιάζουν να κάνουν σημαντικές στρατιωτικές αγορές χωρίς ανοιχτό διαγωνισμό.

Η Ρουμανία διαπραγματεύεται για μεταχειρισμένα F-16 (Πολεμική Αεροπορία)

Ο Υπουργός Άμυνας της Ρουμανίας κ.Κορνέλιου Ντομπρίτου είχε δηλώσει στις 27 Σεπτεμβρίου 2012 στον Τύπο της Ρουμανίας ότι η κυβέρνησή του θα πληρώσει για 12 μεταχειρισμένα F-16  περίπου 600 εκατομμύρια δολάρια.

«Τα χρήματα θα καταβάλλονται από τώρα έως το 2016, η αξία της συναλλαγής θα είναι περίπου 600 εκατομμύρια δολάρια. Βρήκαμε χρήματα στον προϋπολογισμό για την απόκτηση αυτών των F-16», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

«Θα αρχίσουμε να πληρώνουμε από το επόμενο έτος έως το 2016, όταν θα τα πάρουμε.»

Η Ρουμανία έχει ανάγκη να αντικαταστήσει τον υφιστάμενο στόλο MiG-21, τα οποία αναβαθμίστηκαν στο επίπεδο lanceR τη δεκαετία του 1990.

fox2magazine.net

 http://national-pride.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Watch live streaming video from kerberostv at livestream.com

ShareThis