Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Τάξη στο χάος της αμυντικής βιομηχανίας θέλει ο Πούτιν





Σοβαρό θέμα στη ρωσική κυβέρνηση έχει γίνει η κατάσταση που επικρατεί στη ρωσική αμυντική βιομηχανία. Συγκεκριμένα, αποτελείται από 1.353 οργανισμούς και επιχειρήσεις σε 64 περιοχές της Ρωσίας, ενώ απασχολεί περισσότερους από δύο εκατομμύρια εργαζομένους!

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κάλεσε την κυβέρνηση να εκπονήσει νέο σχέδιο για τον εκσυγχρονισμό της βιομηχανίας με έμφαση την επένδυση ιδιωτικών κεφαλαίων, αλλά και την εξασφάλιση κοινωνικών παροχών προς τους εργαζόμενους.
Είναι προφανές ότι κάτι στο γιγαντιαίο στρατοβιομηχανικό σύμπλεγμα της Ρωσίας δεν δουλεύει καλά. Τόσο ο Πούτιν όσο και ο Μέντβεντεβ έχουν κατ’ επανάληψη αναφερθεί στο πρόβλημα, ενώ φαίνεται ότι οι προσπάθειες που έχουν γίνει για την αναμόρφωση του τομέα συναντούν αντίσταση στο εσωτερικό.
Είναι πιθανό οι αναφορές του Ρώσου προέδρου στις κοινωνικές παροχές στόχο έχουν να κατευνάσουν τους εργαζόμενους που φοβούνται ότι θα χάσουν τη δουλειά τους ή θα αναγκαστούν να μετακινηθούν σε περίπτωση που υπάρξουν συνενώσεις ανάμεσα σε εταιρίες. Το ρωσικό κράτος φέρεται αποφασισμένο να διαθέσει σε βάθος χρόνου το ποσό των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων (!) για να πετύχει τον στόχο του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Watch live streaming video from kerberostv at livestream.com

ShareThis