Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2014

Πρόκληση Τούρκων στο Καστελόριζο την ώρα της παρέλασης

kastelorizo

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΣΤΟ ΑΚΡΙΤΙΚΟ ΝΗΣΙ

Χοντρή πρόκληση -σε επίπεδο συμβολισμού - από την Τουρκία, ανήμερα της επετείου της Εθνικής Επανάστασης του 1821 και την ώρα που στην Αθήνα εξελισσόταν η στρατιωτική παρέλαση.
Συγκεκριμένα η Άγκυρα έσπασε το μορατόριουμ πτήσεων στρατιωτικών αεροσκαφών που προβλέπουν για τις Εθνικές Επετείους τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας- και τελούν εν γνώσει του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των ΗΠΑ.
Οπλισμένα
Δυο οπλισμένα τουρκικά F-16 παρέβησαν στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο τους Κανόνες Εναέριας Κυκλοφορίας στις 11.49 και μπήκαν στο FIR Αθηνών χωρίς να υποβάλλουν σχέδια Πτήσεων, ενώ στην συνέχεια παραβίασαν και τον Εθνικό Εναέριο Χώρο . Κατά τις πληροφορίες μας η παραβίαση έγινε ανατολικά του Καστελόριζου και διήρκεσε 3 λεπτά (11.49-1152). Τα τουρκικά F-16 έκαναν μια στροφή,μπήκαν και βγήκαν.
Μόνο αναγνώριση
Όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική .
Αξιο σημειώσεως είναι ότι το ΓΕΕΘΑ δεν αναφέρει ότι τα τουρκικά μαχητικά αναχαιτίστηκαν, όπως άλλες φορές, κατά την πάγια πρακτική. 'Οπως μας εξήγησε αρμόδια πηγή αυτό έγινε γιατί η παραβίαση ήταν πολύ μακριά και πολύ σύντομη και τα ελληνικά αναχαιτιστικά επιφυλακης ήταν μακριά και δεν προλάβαιναν να πάνε . Ετσι και η αναγνώριση ήταν ηλεκτρονική - από ρανταρ...
onalert.gr
ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ
Η Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου, εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Καστελόριζο για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής και μαθητικής παρέλασης , προέβη στην εξής δήλωση:
«Από το ακριτικό Καστελόριζο, τη μεγάλη μέρα της εθνικής επετείου, η συνείδηση όλων μας αναγνωρίζει την ανάγκη εθνικής ενότητας απέναντι στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας στη δύσκολη και απαιτητική αυτή εποχή που ζούμε».

1 σχόλιο:

  1. Γειά σας από το Καστελλόριζο, και σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για τις ειδήσεις για το ακριτικό νησάκι μας. Μια μόνο θερμή παράκληση, ώστε να μας βοηθήσετε ακόμα περισσότερο. Αν γίνεται, γράφετε το όνομα του Καστελλόριζου με δύο λάμδα, που είναι ο σωστός τρόπος, και όχι με ένα λάμδα. Ένας γνωστός γλωσσολόγος (άσχετος με το νησί), αυθαίρετα, χωρίς να ρωτήσει το Δήμο Μεγίστης και τους κατοίκους του νησιού, άλλαξε την ορθογραφία στο λεξικό του, με αποτέλεσμα εκτός από την άγνοια από το κράτος σε γιατρούς κτλ, να αντιμετωπίζουμε κι ένα χάος με την ορθογραφία (ευτυχώς το Wikipedia το γράφει σωστά!)

    Το Καστελλόριζο έχει και άλλα ονόματα (Μεγίστη, Πολυΐστωρ, κτλ), και το καθένα προσδίδει ένα υπεροπολύτιμο κομμάτι της ταυτότητας του. Ο παρακάτω σύνδεσμος παρουσιάζει αδιάσειστα στοχεία κι εξηγεί τα πάντα. Αγαπήστε το Καστελλόριζο όσο το αγαπάμε κι εμείς!

    www.kastellorizo.net/name.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Watch live streaming video from kerberostv at livestream.com

ShareThis